Dagelijks bereikbaar op
+31 (0) 313 631 390
Volg ons ook op

Over Ries Wieggers Transport

HISTORIE

Het begin, de eerste vrachtwagen in 1970Het bedrijf is door Ries Wieggers opgericht in juni 1970 te Lathum. Ries heeft destijds een auto overgenomen bij de baas waar hij werkzaam was en is daarmee voor zichzelf begonnen. Na twee jaar kwam er een vrachtauto bij doordat er steeds meer vraag naar vervoer van gevelstenen was.

In de jaren zestig werd alles met de hand geladen en gelost, wat zeer arbeids-intensief was. Ook Ries heeft als werknemer complete opleggers met de hand geladen en gelost. Echter toen hij voor zichzelf begon werd de vrachtwagen voorzien van een hulokraan.

In 1980 werd er bij de opdrachtgever HCI een nieuwe vrachtauto aangeschaft voor het o.a. vervoer van stalroosters, prefab en kalkzandsteen. Doordat er steeds meer werk was, groeide het bedrijf naar vijf vrachtwagens. In mei 1993 zijn we verhuisd van Lathum naar het huidige adres op het bedrijventerrein in Giesbeek.

Doordat Ries en Dinie zich met hart en ziel hebben ingezet voor hun bedrijf is het uitgegroeid tot wat het nu is. Een betrouwbare transportonderneming met acht vrachtwagens. Na meer dan 35 jaar hard werken hebben Ries en Dinie het bedrijf op 1 januari 2006 overgedragen aan hun zoon Jeroen en zijn vrouw Nicolette. Ries en Dinie zijn nog steeds erg betrokken bij het wel en wee van Ries Wieggers Transport.

SPECIALITEITEN

Ries Wieggers Transport is gespecialiseerd in het vervoer van prefab beton-elementen, stalroosters, alle soorten bouwmaterialen (bijv. stenen, pannen, cement en isolatiemateriaal), betonblokken en kalkzandsteen voor onze grote opdrachtgever in Hengelo (Gld).

Voor andere opdrachtgevers vervoeren wij voornamelijk – als charter – stukgoed naar Benelux, Duitsland en Frankrijk.

Lees meer over onze diensten.